Update BVS: Iedere vereniging staat voor een keuze

26-06-2018

We hebben u tot begin dit kalenderjaar regelmatig geïnformeerd over mededinging, kwekersverenigingen en BVS. Zoals de oprichting van BVS, de lancering van de website van BVS en de toetreding van de eerste kwekersvereniging tot BVS. We kunnen ons voorstellen dat het voor u lijkt dat het stil gevallen is rond BVS maar niets is minder waar.

Voorbereidingen getroffen
Afgelopen half jaar hebben we heel veel bijeenkomsten gehad met besturen en leden van kwekersverenigingen. In deze bijeenkomsten hebben we veel vragen, die leven over mededinging en BVS, kunnen beantwoorden. Ook hebben we samen met de verenigingen voorbereidingen getroffen voor de keuze die moet worden gemaakt. 


Keuze tussen twee opties
Wat blijkt is dat vraagstukken over mededinging bij de leden van kwekersverenigingen zwaar op de maag liggen. Dat begrijpen wij maar het accepteren van deze verandering is toch onvermijdelijk. Iedere vereniging staat voor de keuze tussen twee opties:

  1. stoppen en op eigen naam verkopen
  2. toetreden tot BVS

Optie 1 betekent stoppen met het maken van prijs- en areaalafspraken. Optie 2 betekent dat de bevoegdheid tot het maken van prijs- en areaalafspraken bij BVS ligt.

Vanuit CNB en BVS zetten we alles op alles om de leden van kwekersverenigingen in dit proces te begeleiden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u meer weten over BVS? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddelen).

Highlighted image: Update BVS: Iedere vereniging staat voor een keuze

Vergelijkbaar nieuws