Update nieuwbouw CNB Bovenkarspel

30-04-2019

CNB Bovenkarspel wil haar klanten steeds de beste kwaliteit bieden en continuïteit garanderen, ook voor hun opvolgers. Daarom vernieuwt Koelen en prepareren een deel van haar ULO-faciliteiten. 

Hoge eisen stellen
“Omdat wij hoge eisen stellen aan de kwaliteit van ULO-bewaring van ijstulpen en lelies en hoogwaardige ULO-bewaring in de bestaande ULO-cellen in hal 10-12 voor de toekomst steeds lastiger gaat worden, gaan we nieuw bouwen”, vertelt Jos Duin, manager Koelen en Prepareren van CNB Bovenkarspel. “Daar komt bij dat we de afgelopen jaren een groei hebben doorgemaakt. Ook dat heeft geleid tot deze uitbreiding.”

ULO-cellen
De nieuwbouw behelst zo’n 5.000 vierkante meter, inclusief laadkuil, docks en expeditieruimte. De uitbreiding wordt volledig ingericht met ULO-cellen. Ook normale ijsbewaring blijft in deze cellen prima mogelijk. “Alle cellen worden uitgevoerd met een ammoniakinstallatie voor optimale, efficiënte koeling.” Op de dag van het interview is net het beton voor de laaddocks gestort. “We liggen goed op schema. De planning is om op 1 oktober de koelmachine in de nieuwe hal aan te zetten.”

Tekst: Monique Ooms

Bekijk hier een impressie van de nieuwbouw tot nu toe: 

 

Highlighted image: Update nieuwbouw CNB Bovenkarspel

Vergelijkbaar nieuws