Van en voor vakgenoten (Blog Paul)

28-02-2023

CNB verbindt de wereld van bloembollen. Dit is een zin die we regelmatig gebruiken om de rol van CNB duidelijk te maken. CNB is een coöperatie en een verbinder. We zijn van en voor vakgenoten. De basis voor verbinden ligt in de dagelijkse werkzaamheden. We bemiddelen, veilen en koelen en prepareren. We zijn actief in sponsoring en nemen deel aan marktbroeishows en evenementen. We gaan u weer ontmoeten tijdens de Lentetuin, CNB marktbroeishow (Bovenkarspel), Flowerbulb Business Days, CNB Bol-op-pot dagen (Floratuin) en het Tulip Trade Event. Verbinden nemen we heel letterlijk.

De handel
Wanneer we elkaar treffen zullen we met u delen dat de handel (oogst 23) achter loopt op vorig jaar. Om precies te zijn loopt CNB 24% achter. We zijn hier echter niet heel ongerust op. Oogst 22 stond extreem vroeg in het boek. CNB loopt echter ruim 12% voor op oogst 21. We merken wel een hele onzekere handel, maar ondertussen loopt het gestaag door.

Vertrouwen
We zullen ook de zorgen delen waar we volop mee te maken hebben. Maar bij CNB hebben we veel vertrouwen in de ondernemersgeest in de sector en de inspanningen op allerlei gebied. Duurzaamheid is daarin een groot thema wat te groot lijkt om te bevatten. We zien echter dat er veel mooie kleine initiatieven zijn die perspectief bieden. We spreken elkaar de komende weken!

Highlighted image: Van en voor vakgenoten (Blog Paul)