Vaste planten (Blog: Paul Peters)

11-06-2019

Wanneer de tulpen, narcissen en hyacinten zijn uitgebloeid en de lelies, gladiolen en dahlia’s nog niet bloeien wordt er bij CNB toch volop ‘geshowd’!

Voor de pinksteren was er een pioenenshow bij CNB die heel veel belangstelling trok en deze week is er wederom bij CNB een vaste plantenshow en is CNB aanwezig op de ‘Gardentrials and Trade 2019’ in Boskoop.

Aantrekkelijk 'groen'
Vaste planten zijn er in alle kleuren en maten en bloeitijd is van heel vroeg in het voorjaar tot in de late zomer. Maar in vooral in mei/juni is er volop kleurenpracht te bewonderen. De Keukenhof probeert ook aandacht aan vaste planten te besteden maar wanneer de Keukenhof geopend is bloeien de meeste vaste planten (nog) niet. Wel vormen de vaste planten dan heel aantrekkelijk ‘groen’ samen met de bloeiende tulpen, narcissen en vooral de bijzondere bolgewassen.

Veel interesse
We merken bij CNB dat er onverminderd veel interesse is in vaste planten. Onder de naam CNB Newplants geven we hier dan ook volop aandacht aan. Naast de bemiddeling zijn we vooral actief met de introductie van nieuwe variëteiten vaste planten. In de meeste bloembollen zijn dit langdurige trajecten maar de vermeerdering in de meeste vaste planten kan veel sneller. Dit heeft natuurlijk voordelen maar een nadeel is de snelle opvolging van introducties. Daarom besteden we bij CNB Newplants veel aandacht aan testen en een zorgvuldige introductie. Nieuwsgierig? Kom naar CNB Newplants in Lisse of Boskoop. We ontvangen u graag tijdens de shows op 11, 12 en 13 juni.

Highlighted image: Vaste planten (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws