''Veel belangstelling voor gebruikte materialen''

28-09-2020

Wie op zoek is naar hoogwaardige gebruikte materialen, doet er goed aan om onze veilingagenda in de gaten te houden. Regelmatig worden er kijkdagen en veilingen georganiseerd waar zeer bruikbare spullen voor de kwekerij en broeierij worden aangeboden.

Terugblik
De veilingagenda van CNB Veilen blijft jaarrond goed gevuld met mooie veilingen, constateert het team tevreden. Op het moment dat we Ronald Walkier spreken, is de materialenveiling bij het bol-op-potbedrijf van de Gebr. Straathof in Noordwijkerhout net achter de rug. “Deze veiling is zeer succesvol verlopen, er was veel belangstelling van kopers uit binnen- en buitenland. Het was mooi om te zien dat er flink werd geboden, dus onze opdrachtgever kijkt er tevreden op terug.” Tijdens de kijkdag op zaterdag 12 september herkende Walkier de voortekenen al. “Flink wat mensen hadden zich hiervoor aangemeld, wat noodzakelijk is vanwege corona, en de materialen werden met grote interesse bekeken.”

Materialenveiling
In november is de materialenveiling gepland van kwekerij/broeierij A.N.M. Karels BV in Heiloo, in januari 2021 gevolgd door een veiling bij de firma Van Eeden Rzn. in Noordwijkerhout. “Blijf ons online volgen voor meer informatie over deze veilingen.”

Nieuw seizoen
Intussen vinden er ook alweer gesprekken plaats over groenen veilingen in het nieuwe seizoen. “We hebben nu twee opdrachten in portefeuille, daar zullen er de komende maanden nog wel wat meer bij komen.” Wat jaarrond doorgaat is de online verkoop van materialen en machines . “Dit is een interessante site als je wilt kopen, maar ook als je wilt verkopen. Het loont de moeite om eens goed te kijken wat je in je schuur hebt staan en niet meer gebruikt. Via de site bereik je een groot koperspubliek.” Verder is de verkoop van leliekratten actueel op het moment dat we Walkier spreken. “Heb je kratten nodig? Als je vandaag bestelt, heb je ze morgen in huis. Neem gerust contact op voor meer informatie.”

Tekst: Monique Ooms

Highlighted image: ''Veel belangstelling voor gebruikte materialen''

Vergelijkbaar nieuws