Veilen (blog van Paul Peters)

16-02-2022

We zijn het hele jaar door actief met de dienst veilen. We besteden niet alleen veel aandacht aan het veilmoment, maar ook aan het voor- en na traject. Dit doen wij niet alleen. Dit doen wij samen met een partner. Paul vertelt je er meer over.

Oorsprong
De oorsprong van CNB is de droge bollenveiling. In de loop der jaren is de bemiddeling steeds verder gegroeid en is het veilen sterk veranderd. Toch zijn we met veilen jaarrond actief. We werken intensief samen met Troostwijk en in aanvulling daarop bemiddelen we in materialen. De momenten van het veilen zelf vallen op maar achter de schermen gebeurt het meeste werk. Denk dan vooral aan de begeleiding die we aan opdrachtgevers en kopers geven vanuit onze kennis van de bloembollen- en vaste planten sector. Voor Troostwijk is de samenwerking een voorbeeld die ze ook in andere sectoren gaan toepassen. Niet meer de meeste aandacht naar het veilmoment maar naar het voor- en natraject.

Groen veilen
Dit passen we ook toe op het groen veilen. In het oog springt de maand mei wanneer de groene veilingen plaatsvinden. Ook met groen veilen gaat vooral de tijd in de voorbereiding en afwikkeling erna zitten. Op dit moment beraden we ons op hoe we groen gaan veilen. Op de akker of zoals de afgelopen jaar, noodgedwongen, in Bovenkarspel. We vernemen graag van u waar uw voorkeur naar uitgaat.

Highlighted image: Veilen (blog van Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws