Verkiezingen (Blog Paul Peters)

02-03-2021

De verkiezingen zijn in aantocht, de debatten gestart. Voor de agrarische sector staat er veel op het spel. Voor de bloembollen- en vaste plantensector betreft het vooral onderwerpen als duurzaamheid, beschikbaarheid gewasbescherming en ruimtelijke ordening. Onderwerpen die al jaren op de agenda staan, waar veel in gebeurt en waar naast zin ook vooral veel onzin op de sector afkomt. De KAVB doet hierin voor u goed werk.

De kracht van flexibiliteit
De verkiezingen vestigen de aandacht op de toekomst en er is veel om niet gerust op te zijn. Ik heb al eens eerder vanaf deze plek de flexibiliteit van de ondernemers in onze sector geroemd. Die heeft ertoe geleid dat we, op enkele uitzonderingen na, er best goed voorstaan. Bij CNB rolde we vorig jaar om deze tijd in de vrees voor de betaaldata van oogst 2020. Allemaal vanwege corona. Die vrees bleek onnodig. Daar hebben we bij CNB zelf hard aan gewerkt maar uw flexibele optreden in de markt gaf toch de doorslag.

Beleid
Naast de kracht van flexibiliteit ligt er ook de uitdaging om invloed te houden op beleid dat op ons afkomt. Duurzaamheid als voorbeeld blijft een thema maar welke maatregelen daarmee samenhangen kunnen we beter zelf bepalen. Een sterke KAVB en LTO zijn daarin belangrijk. Blijf deze organisaties voeden is mijn advies en beter nog, laat van je horen in bestuur circuits. Er zijn uitzonderingen maar veel beleidsbepalers staan echt te ver van onze mooie sector.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Verkiezingen (Blog Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws