Vlaflip (Blog van Paul)

09-06-2022

De bekende sportmarketeer Bob van Oosterhout was onlangs te gast bij het Calla evenement van Kapiteyn en CNB. Bob is naast marketeer ook een begenadigd spreker. Hij kan mooie verhalen vertellen over de evenementen die hij heeft verzorgd voor Oranje, de Eredivisie en AZ. Bob is actief geweest voor AZ toen zij landskampioen werden. Dat was onder Louis van Gaal.

Topsport
Bob heeft vele anekdotes over Louis waarin centraal staat dat de echte top alleen bereikt kan worden wanneer ook alle details kloppen. Dat herkennen wij natuurlijk ook in het bollenvak. Er is niet zomaar een mooie pot met Calla’s of een mooi veld met Tulpen. Dat is topsport.

De vlaflip
De vlaflip stond centraal in zo’n anekdote. In het restaurant van het AZ stadion was er destijds een weekmenu samengesteld door een van de sporters. Ook Louis heeft een weekmenu samengesteld. Alle gerechten waren door Louis uitgekozen waaronder het dessert; de vlaflip. Tijdens de bereiding ervan heeft Louis de training met het eerste onderbroken om even in de keuken polshoogte te nemen of de vlaflip werd voorbereid zoals dat hoort. Dat bleek natuurlijk niet het geval. Het ingrijpen van Louis voorkwam dat de gasten een vlaflip kregen die niet is klaargemaakt zoals Louis dat wil. Gelukkig voor de AZ supporters want anders was AZ geen landskampioen geworden.

Highlighted image: Vlaflip (Blog van Paul)

Vergelijkbaar nieuws