Volop kleur in de showkas

20-03-2018

Van hele oude soorten tot nieuw assortiment, in de showkas bij CNB is het allemaal te zien! 

Leren door het zelf te doen
Hyacinten vertegenwoordiger Stefan showt deze week 65 cultivars en volgens de KAVB dwingt deze collectie diep respect af.  65 cultivars in alle mogelijke kleuren, in leeftijd variërend van meer dan honderd jaar tot nog maar een paar jaar oud.
Stefan is drie jaar geleden begonnen met het afbroeien van hyacinten.  'Ik wilde meer kennis opdoen over de eigenschappen van verschillende soorten. En hoe kun je dat beter doen dan het zelf te ervaren? Groeit een soort bijvoorbeeld heel snel of juist langzaam en hoe verbeter je de kwaliteit? Door dit proces ben ik veel te weten gekomen over deze cultivars'. Uiteindelijk wil hij ieder jaar een grotere bol en een betere bloem. ‘Doordat er vaak voornamelijk nieuwe soorten geshowd worden, waar nog geen aanbod van is, vind ik het ook goed om te laten zien wat er daadwerkelijk te koop is’ aldus Stefan. 

Tijdens de CNB Hyacintendag op  vrijdag 13 april bent u natuurlijk ook van harte welkom op de Floratuin in Julianadorp. Hier zijn meer dan 80 hyacinten te zien, dus een bezoekje is zeker de moeite waard!

KAVB Keuring
Afgelopen maandag was de KAVB Hyacintenkeuring in de showkas bij CNB. Met wel zeven inzenders is er veel variatie in pot- en snijhyacinten te zien. L.W.A. van der Poel uit Breezand showt zijn collectie noviteiten. Bij de snijtypen valt de helderpaarse 1 X 19 II 5.07 op, bij de pottypen de rode 2 X 27 II 7.01. J.F.M. Hogervorst laat de meerstelige roze Lrs 72057 zien, terwijl Nic Dames een hele collectie meersteligen presenteert, in kleur variërend van geel tot rood, roze, paars en wit. Kapiteyn laat pot- en snijselecties zien, waaronder ‘Silverstone’, ‘Bon Bini’, ‘Full House’ en 0302. M.C. Zonneveld zet in de kleur blauw ‘Chicago’ en zaailing 0515 neer, terwijl Markglory de aandacht trekt met ‘Red Glory’ en de gele zaailing 08-12005.

Bent u benieuwd naar de inzendingen en wilt u ze met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust even kijken in de showkas bij CNB.

Highlighted image: Volop kleur in de showkas

Vergelijkbaar nieuws