Voorspellingen (Blog Paul Peters)

09-12-2021

Al luisterend naar BNR radio in de auto hoorde ik een item over voorspellingen voor de toekomst.

Korreltje zout
Een universiteit in de USA, ik weet niet meer welke, doet ieder jaar een aantal voorspellingen die met een korreltje zout genomen moeten worden maar ook aan denken zetten. Één van die voorspellingen is dat de badkamerspiegel zo ‘intelligent’ wordt dat die ook gaatjes in je gebit kan vaststellen.

Leuk om dit door te trekken naar het bollenvak:
Voorspelling 1 zou kunnen zijn dat er vanuit weefselkweek en verdere opkweek in de kas tulpen- of leliebloemen worden geteeld. De vermeerdering via bollen is dan niet meer nodig.

Voorspelling 2 is dat de bloembollen, in de grond met behulp van intelligente detectie, zelf vertellen welke meststoffen en gewasbescherming ze nodig hebben.

Tot slot is voorspelling 3 dat één medewerker met behulp van robots 100 hectare bollenteelt kan verzorgen, van planten tot aflevering in de schuur.

Mijmeren
Gaat dit allemaal in 2022 gebeuren? Waarschijnlijk niet maar het zet aan het denken en de richting er naar toe is al in gang gezet. Het is goed om af en toe al mijmerend dit soort voorspellingen te doen. Dat maakt de nodige creativiteit los die je als ondernemer goed kan gebruiken.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Voorspellingen (Blog Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws