Vooruitblik (Blog: Paul Peters)

06-07-2021

Daghandelseizoen voorjaarsbloeiers
Een vooruitblik op het daghandelseizoen van de voorjaarsbloeiers dat voor de deur staat laat zien dat er grote uitdagingen liggen. De oogst is laat en onregelmatig. Hoeveel dagen later, daarover verschillen de meningen. Ik lees en hoor veel dat het oploopt tot wel negen dagen. De meeste kwekers zijn uitgerust met de meest moderne rooimaterialen, daar ligt het niet aan. Alleen valt er veel, heel veel regen. Afgelopen weekeinde in de Noordoostpolder op sommige plaatsen wel 50 mm, maar ook de andere teeltgebieden worden niet gespaard...

Corona
Een andere zorg is natuurlijk corona. Voor de handel zelf lijkt corona te zorgen voor meer afzet doordat er veel thuis wordt doorgebracht. Het aantal besmettingen loopt hard terug hoewel er onder de feestvierende eindexamenkandidaten oplopende cijfers zijn. Onbezorgd feestvieren of op vakantie zit er niet in. Goed voorbereiden, blijven nadenken en de actualiteit in de gaten houden blijft nodig. Terwijl velen onder ons toe zijn aan de remmen los.

Versoepelingen CNB
Bij CNB hebben we inmiddels diverse versoepelingen doorgevoerd en zijn we ook de beurs- en show agenda aan het invullen. Rekening houdend met alle onzekerheden. Ons pand in Lisse is ook weer open voor bezoek. U bent van harte welkom. U kunt gebruik maken van de kantine voor een lunch. Wel vinden we de 1,5 meter afstand en regelmatig handen ontsmetten belangrijk.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Vooruitblik (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws