Winnaar CNB Dutch Peony Award 2019!

06-06-2019

Woensdag 5 juni is de winnaar van de tweede CNB Dutch Peony Award bekend gemaakt tijdens de netwerkavond bij CNB. De winnaar is ‘Colonel Owen Cousins’ van Vof Dekker Pioenen uit Bovenkarspel.

Unaniem
De vakjury, bestaande uit experts en professionals uit het pioenenvak, hebben de inzendingen beoordeeld op: uniformiteit, vaasleven, knop- en bloempresentatie. Ook dit jaar was de jury unaniem over de winnaar.

Prachtige presentatie
‘Colonel Owen Cousins’ heeft een prachtige ivoorkleurige bloem en staat schitterend op de vaas. De doorslaggevende factor voor de jury was de prachtige presentatie! Complimenten voor Jan Dekker van Vof Dekker Pioenen uit Bovenkarspel.


Trots

‘Ik ben trots op deze mooie presentatie’ vertelt Jan. ‘‘Colonel Owen Cousins’ is een sterke pioen met een knop zo groot als een tennisbal en een mooie dubbele bloem. Ik begrijp wel dat deze pioen de prijs gewonnen heeft. Ik ga de award zeker een mooi plekje geven’. Jan gaf aan dat het goed is dat Ron Hoogeveen dit initiatief neemt. 'Dit is belangrijk voor het vak en ik ga volgend jaar zeker weer inzenden'.

Categorieën
Naast de overall winnaar zijn er ook prijzen uitgereikt in de volgende categorieën.

  • De beste lactiflora: Angel Cheeks van Mts Mellema Versteeg uit Creil.
  • De beste hybride: Etched Salmon van V.o.f. Borst Flowers uit Obdam.
  • De beste itoh: Canary Brilliants van Vriend Flower Bulbs B.V. uit Sijbekarspel.


Deze en de 160 andere soorten zijn nog twee dagen te bewonderen tijdens de CNB Dutch Peony Days bij CNB in Lisse. 

Highlighted image: Winnaar CNB Dutch Peony Award 2019!

Vergelijkbaar nieuws