Winnaar Gouden Bolbloem!

05-03-2019

Vertegenwoordiger Jari Conijn heeft samen met Piet Rotteveel de Gouden Bolbloem gewonnen op de Lentetuin 2019. En daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op.

Van experimenteren tot de eerste prijs
‘Vroeger was ik altijd al aan het experimenteren achterin de broeikas thuis en bij mijn ooms Kees en Peter Zonneveld’, vertelt Jari. Toen ik vertegenwoordiger werd kwam ik in contact met P.Th. Rotteveel & Zn uit Breezand. Zij hebben een prachtig assortiment om te showen, alleen deden ze nog niet mee aan de Lentetuin en daar wilde ik verandering in brengen. Uiteindelijk heeft Piet voor de bollen gezorgd en heb ik de bollen afgebroeid. Dat bleek achteraf een gouden combinatie.

Het proces
Het proces begint eigenlijk al in juli, direct na het rooien. Dan moeten de beste en dikste bollen van de band geraapt worden voor de showbroei. Daarna worden de bollen behandeld met voortemperatuur en vervolgens gaan ze de koeling in. Na het planten, half januari, moeten ze de kas in om ze in bloei te trekken voor de Lentetuin.

‘We zijn er dus ongeveer 8 maanden mee bezig geweest, waarvan de laatste drie weken voor de Lentetuin het meest intensief’.

Goede combinatie
‘Narcis Marieke is een mooie grote gele trompet die mooi showt. Tulp Marie-Jo is een prachtige dubbele pot die goed op kleur is. En Crocus Jeanne D’arc heeft in de broei een mooie witte kleur en die van ons hebben prachtige grote bloemen. Deze goede combinatie leverde uiteindelijk de Gouden Bolbloem op, een prachtige prijs’ aldus Jari en Piet.

Kijk hier voor meer info en andere prijswinnaars. 

Highlighted image: Winnaar Gouden Bolbloem!

Vergelijkbaar nieuws