Zeer geslaagde marktbroeishow

14-03-2023

Van woensdag 8 t/m vrijdag 10 maart stond Bovenkarspel in het teken van de tulp. Het CNB Bloembollenteam organiseerde een succesvolle marktbroeishow. In januari werd het vroege sortiment geshowd en nu was het tijd voor de latere soorten.

Ruim sortiment
In totaal werden er 160 soorten geshowd, allemaal op water en op potgrond gebroeid. Alle soorten waren ook op de vaas te zien, zodat de bezoeker zich een goed beeld kon vormen. Naast deze soorten waren er ook nog inzendingen van Vertuco en Bola veredeling. Genoeg te zien dus.

Bezoek
Op de woensdag en donderdag is er gedurende de dagen constant bezoek geweest. Ook vrijdagochtend was het druk, maar het hoogtepunt was toch wel de vrijdagmiddag. Na de tulpen was het tijd voor een borrel en een Italiaans buffet. Ruim 150 mensen hebben hiervan genoten.

Succesvol
Honderden mensen hebben onze marktbroeishow bezocht. Bezoekers kwamen uit heel Nederland. Zowel kwekers, broeiers als exporteurs wisten de weg naar Bovenkarspel te vinden. Een zeer geslaagd evenement, op naar volgend jaar!

Highlighted image: Zeer geslaagde marktbroeishow