Colorado

Beelden (2)

Kenmerken

Hoofdgroep
Grassen
Geslacht
Schizachyrium
Soort
scoparium
Cultivarnaam
Colorado
Bladkleur
Blauw Grijs Rood
Bloemkleur
Paars Rood
Gemiddelde lengte/hoogte
60-80 cm
site.droogverkoop
Nee
Standplaats
Volle zon
Winterhard
Ja
Bloeiperiode
Augustus - november
Gebruik
Border Landscaping Pot
Naam veredelaar
Kwekerij Mesker

Omschrijving

Schizachyrium Colorado

Lang mooi, stoer en delicaat, modern en inpasbaar.

Het mooie compacte en recht opgaande prairiegras Colorado, met zijn fijn gestructureerde gracieuze blauwe-grijze blad in de zomer zal mooie verticale accenten brengen in de tuin of border en op elk balkon, patio of terras. Schizachyrium Colorado valt op in combinatie met andere siergrassen, zoals panicum en is door opgaande groei is onvervangbaar tussen allerlei vaste planten in de border.

Colorado is een niet veeleisend modern siergras wat elk seizoen mooi is.
Het blauw-grijze blad verkleurt in de herfst, variërend per standplaats en omstandigheden naar prachtige rood-koper, paarsrode en roestoranje tinten samen met de aanvankelijk blauwgroene tinten; een fascinerend pallet, wat met de bloeiwijzen nog lang nagloeit in de winter. De bloei is later in de zomer, de bloeiwijzen zijn delicaat en worden doorschijnend en zilverachtig, wanneer ze drogen. Samen met het blad nog lang rechtop; een mooi silhouet in de winter.

Gedijt het best in de volle zon, in een wat lichtere, matig rijke en goed gedraineerde bodem.  Bodembedekking beter met grind of (lava)split, dan met schors.

Hoogte 60-90 cm. Zeer winterhard.  

Dit soort is managed door CNB New Plants.