'Ibiza'®

Beelden (4)

Kenmerken

Hoofdgroep
Grassen
Geslacht
Miscanthus
Soort
sinensis
Cultivarnaam
Ibiza ®
Bladkleur
Bontbladig
Bloemkleur
Donkerrood
Gemiddelde lengte/hoogte
75 - 100 cm
site.droogverkoop
Nee
Standplaats
Volle zon
Winterhard
Ja
Bloeiperiode
augustus - oktober
Gebruik
Border Pot
Naam veredelaar
Kwekerij Mesker
Kwekersrecht
EU PVR 48571

Omschrijving

Miscanthus Ibiza®

Een echt knuffelgras, deze dwergvorm van het Chinese zilvergras, miscanthus sinensis. Maar tegelijkertijd is hij ook stoer want miscanthus Ibiza heeft alles wat je van een miscanthus mag verwachten maar dan in miniatuur.  Een mini-canthus.

Het siergras Ibiza is een nieuwe soort, die bossig tot opgaand groeit met fraai en gezond donkergroen blad met daarin een contrasterende heldere nerf. Het gras is winterhard, ziet er maandenlang goed uit en heeft mooie gele en paarse herfstkleuren. Vanaf augustus schitteren de donkerrode bloempluimen boven het blad in de tuin of in de kuip. De bloeiwijzen behouden lang hun mooie donkerrode kleur.

Het siergras Ibiza brengt door zijn mooie en compacte groei van de filigrane halmen en de rode pluimen beweging en structuur in uw tuin, maar is ook uiterst decoratief in een kuip of pot op het balkon en terras.

Miscanthus Ibiza wordt ca. 80 cm hoog en gedijt het beste in gemiddelde, niet te arme, niet te droge, enigszins humeuze bodem en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Dit meerjarige gras heeft slechts een gering onderhoud nodig.

Heeft u interesse om dit soort te kweken met licentie? Neem dan contact met ons op.