'Yaka Dance'®

Beelden (3)

Kenmerken

Hoofdgroep
Grassen
Geslacht
Miscanthus
Soort
sinensis
Cultivarnaam
Yaka Dance
Bladkleur
Bontbladig
Bloemkleur
Grijs
Gemiddelde lengte/hoogte
80 -100 cm
site.droogverkoop
Nee
Standplaats
Volle zon
Winterhard
Ja
Bloeiperiode
juli-oktober
Gebruik
Border Pot
Naam veredelaar
Kwekerij Mesker
Kwekersrecht
EU PVR 48573

Omschrijving

Miscanthus sinensis 'Yaka Dance'®

Dit krachtig bolvormige zilvergras is gedurende een zeer lange periode van het jaar fascinerend en aantrekkelijk;                      lange fris donkergroene bladeren met een heldere lichte nerf, sierlijk weelderig overhangend gebogen tot de grond;               zeer talrijke aanvankelijk honingblonde bloeiwijzen als een aura daaromheen rondom langzaam omhoog naar boven uitschuivend, als een verentooi vanaf de late zomer; met steeds weer nieuwe frisse bloeiwijzen tot diep in de herfst tot aan de winter.

Wanneer langere tijd geen strenge vorst optreedt, blijven de bladeren lang (grijs/blauwachtig-)groen, wat samen met de witte nerf een vorm van bontheid uitstraalt, vaak zelfs nog met als extraatje een violette gloed in de vroege winter.
Yaka Dance zorgt daarna ook nog voor een fascinerend winterspektakel, over een langere periode in de winter in de tuin of in potten op de terrassen. Dat maakt deze plant ook heel interessant voor op het kerstbalkon of kerstterras. Kerst-canthus Yaka Dance heeft een fascinerend winterbeeld. Een beetje sneeuw is niet persé nodig, maar maakt dat beeld wel helemaal compleet en sprookjesachtig.

Deze gezondgroeiende en zeer winterharde plant, gedijt in een breed scala van, maar het liefst met gemiddelde omstandigheden. Voor een krachtige vorm is een meer open zonnige standplaats gewenst. Hoogte 1,30-1,60.

Heeft u interesse om deze nieuwe compacte Miscanthus te kweken? Neem dan contact op met CNB New Plants.