Begint leiderschap bij de ander, of toch bij jezelf? (Blog: Paul Peters)

05-02-2019

In de bollensector, waar u en ik dagelijks in werken, is heel veel aan de hand. Eigenlijk veel te veel. U en ik hebben te maken met klanten met eisen en wensen, er is certificering vanwege duurzaamheid, er is BVS en mededinging, er zijn kwekersverenigingen met bestuurs- en ledenbijeenkomsten, er zijn productshows en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

'De ander'
Uw en mijn agenda’s stromen vol met afspraken, meetings en het ‘gewone’ werk gaat ook gewoon door. Wat ik steeds vaker merk aan u maar ook aan mezelf is dat ‘de ander’ de schuld krijgt van al die drukte. We moeten zoveel omdat ‘de ander’ dat wil, van ons verlangt en zelfs van ons eist. Ik heb bij mezelf gemerkt dat de regie op mijn tijd en mijn agenda steeds meer bij ‘de ander’ komt te liggen. Dit geeft geen energie merk ik. Ik neem aan dat u dezelfde conclusies trekt.

leiderschap
Leiderschap houdt volgens mij in dat je in belangrijke mate zelf je tijd indeelt en je agenda bepaalt. Dat kan een ander niet voor je doen. Dat moet je zelf doen. Je hebt daarin natuurlijk wel met ‘de ander’ te maken. Je kunt niet weglopen voor je klant, de overheid, de bank en anderen uit je naaste omgeving.

Energie krijgen
Ik kijk uit naar de discussies die ontstaan wanneer we allen meer leiderschap gaan tonen. Ik hoop erop dat we minder gaan klagen, meer zelf in gang gaan zetten en tot de conclusie komen dat we er energie van krijgen en het werk ook nog af komt.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Begint leiderschap bij de ander, of toch bij jezelf? (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws