Bemiddeling voor de lokale politiek (Blog: Paul Peters)

27-11-2018

Vanaf 1 januari is de fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout een feit.

Ik woon inmiddels zelf in Lisse maar als geboren en getogen Zilker (het dorp is onderdeel van gemeente Noordwijkerhout) heb ik het fusieproces met belangstelling gevolgd. Interessant was te zien hoe de lokale politiek met de fusie is omgegaan. Zowel in de gemeente Noordwijk als Noordwijkerhout zijn lokale partijen ontstaan die vanuit een eigen belang de gemeenteraadsverkiezingen zijn ingegaan.

Samenwerken
NZ lokaal (Lokale partij van Noordwijkerhout en de Zilk) heeft 5 zetels behaald en Lijst Salman (Lokale partij van Noordwijk) 4 zetels van het totaal van 27 zetels. Beide partijen hebben de achterban beloofd vanuit het eigen belang te opereren. Uiteraard komt het woord samenwerken veel terug in de verkiezingsprogramma’s maar het belang lijkt duidelijk.

Bemiddeling
Er breekt voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Noordwijk (de nieuwe naam van de fusiegemeente) een interessante tijd aan. Het zal blijken of de intentie tot samenwerken praktijk wordt. Er ligt een schone taak voor ‘bemiddeling’ om tot elkaar te komen. Mochten raadsleden inspiratie willen opdoen dan nodig ik ze uit om bij CNB in Lisse een kop koffie te komen drinken. We weten immers alles van bemiddeling.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddelen).

Highlighted image: Bemiddeling voor de lokale politiek (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws