Onze dienst: Licentiebeheer

03-08-2018

Omdat de werkzaamheden rondom kwekersrecht, licenties en royalty’s steeds meer toenemen, hebben wij dit bij CNB gebundeld in de nieuwe afdeling ‘Licentiebeheer’. Benieuwd hoe deze ontwikkeling tot stand is gekomen? We nemen u mee terug in de tijd.  

Vanaf 1941 is het mogelijk om voor ‘kweekwerk’ een vergoeding te vragen uit het ‘kwekersvergoedingenfonds’. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat in 1967 in Nederland de Zaaizaad- en Pootgoedwet is ingevoerd. Door deze wet kreeg de veredelaar het volledige exclusieve recht over het commercieel verhandelde teeltmateriaal. Sinds 1994 is het ook mogelijk om Europees kwekersrecht aan te vragen.

Kwekersrechtelijk beschermd
Inmiddels is bijna 80% van het areaal lelies kwekersrechtelijk beschermd en bijna 40% van het tulpenareaal.

Onze dienst: Licentiebeheer
Bij CNB merken we deze ontwikkeling uiteraard ook. We verzorgen al jaren allerlei activiteiten rondom het kwekersrecht, licenties en royalty’s. De werkzaamheden van deze activiteiten worden toch steeds omvangrijker. Verwachting is dat dit naar de toekomst verder toeneemt. Daarom hebben we vanaf heden een afdeling ‘Licentiebeheer’ waar we alle kennis over kwekersrecht, kwekersverenigingen, licenties en royalty’s samenbrengen. Vanuit deze afdeling willen we u ook actief gaan informeren over deze onderwerpen.

Kijk hier voor meer informatie over deze dienst en ons team. 

 

Highlighted image: Onze dienst: Licentiebeheer

Vergelijkbaar nieuws