Opvallend interview (Blog: Paul Peters)

23-01-2019

Afgelopen weekend las ik een opvallend interview, ik deel graag met jullie wat mij opviel...

Uitgebreid interview
In de NRC van afgelopen zaterdag stelde de nieuwe bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zich voor middels een uitgebreid interview. Hij heet Martijn Snoep en was voorheen werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek (BBW), van 2010 tot 2016 zelfs als bestuursvoorzitter.

Opvallend
De ACM is, zoals bekend, de instelling die toezicht houdt op het onderwerp mededinging. BBW is bekend als een vooraanstaand Zuidas advocatenkantoor waar vooral multinationals terecht kunnen voor advies. In het interview met Martijn Snoep vielen mij twee dingen op. Ten eerste het feit dat Martijn een baan inruilt waar hij ruim 1 mln euro verdiende voor een baan waar hij veel en veel minder verdient. Nu kan je denken ‘die Martijn heeft de schaapjes op het droge’ maar Martijn verwoordt zijn motivatie anders. Martijn vond het niet meer uitdagend om voor zijn klanten bij BBW de mazen van de wet op te zoeken. Zijn klanten verdienden daar goed aan en Martijn ook maar het gaf geen voldoening. Martijn denkt in de publieke zaak, want dat is mededinging, wel voldoening te vinden. Letterlijk zegt Martijn; “toen had ik een hand vol klanten en nu 17 miljoen, dat motiveert enorm”.

De boetes gaan omhoog
Het tweede wat mij opviel in het interview is dat Martijn wat gaat doen met de kritiek die er was op zijn voorganger bij de ACM, de heer Chris Fonteijn. De kritiek luidde dat Chris bij overtredingen van de mededingingswet te vaak de oplossing zocht in een minnelijke schikking. Martijn gaat dat anders aanpakken. Martijn zegt letterlijk; “de boetes gaan omhoog”.

Dit is goed om te weten.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Opvallend interview (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws