Terugblik op de eerste veilweek

11-05-2020

Vorige week is het groene veilingseizoen van start gegaan. In deze eerste week stonden drie veildagen op het programma.

Eerste veiling
In opdracht van Firma Van Eeden Rzn uit Noordwijkerhout veilden we tijdens de eerste veiling van dit seizoen diverse porties tulpen, narcissen, krokussen en Leucojum. Er waren zo’n dertig belangstellenden aanwezig. De veiling is naar tevredenheid verlopen. De gemaakte prijzen kunt u hier terugvinden.

Narcissen van Firma Veul
Op 7 mei is een deel van de kraam van Bloembollenkwekerij Firma Veul groen geveild. De veiling duurde de hele dag, met als resultaat: alle narcissen zijn verkocht. Het was een bijzondere opdracht. “Het aanbod was een gevarieerd assortiment grofbollige narcissen. De volledige 20 ha werd verkocht en stemde de opdrachtgever zeer tevreden”, vertelt Erik Barnhoorn. Bekijk de gemaakte prijzen van deze veiling hier. 

Drie veilingen
Vrijdag 8 mei waren er drie groene veilingen. De partijen narcissen van Rutgrink gingen volgens Erik vlot van de hand. De narcissenprijzen geeft het veilteam niet vrij. Daarnaast zijn tulpen geveild voor Heemskerk en Pennings. Klik hier voor de gemaakte prijzen van Heemskerk en hier voor de gemaakte prijzen van Pennings.

Deze week
Morgen gaan de veilingen verder in Bovenkarspel, met interessante partijen botanische tulpen, broeitulpen, crocussen met klasse Japan en China en 2000 rr Tête a Tête van Van de Pol, die op meerbloemen zijn geselecteerd. "We verwachten veel animo voor deze veiling met dit gevarieerde aanbod."

Donderdag veilen we het tweede deel van het aanbod van Bloembollenkwekerij Firma Veul. De laatste dag van de week veilen we voor maar liefst vijf bedrijven. Als eerste wordt er op 15 mei groen geveild voor Van Steijn. Daarna volgt het aanbod van Kwekerij Siem Munster, M.A.C. Bos, Firma S.P. Vlaar en Frits Kuijpers. Wilt u aanwezig zijn bij deze veilingen? Aanmelden kan hier (let op: aanmelden is verplicht).

Highlighted image: Terugblik op de eerste veilweek

Vergelijkbaar nieuws